WDROŻENIE RODO

Oferujemy usługi prawne w zakresie ochrony danych osobowych, w tym kompleksowe wdrożenie RODO (ang. GDRP), czyli Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE.

RODO zacznie obowiązywać już 25 maja 2018 roku, więc na wdrożenie nowych procedur nie zostało wiele czasu.

Rozporządzenie dotyczy wszystkich, którzy przetwarzają dane osobowe osób fizycznych w związku z prowadzoną działalnością gospodarczą (czyli w zasadzie każdego przedsiębiorcę).

Czy Twoja firma jest przygotowana do wymogów RODO?

Skorzystaj z naszych usług w tym zakresie, a będziesz pewien, że dane Twojej firmy są odpowiednio chronione. Nasi prawnicy to fachowcy w dziedzinie ochrony danych osobowych.

Pomożemy Ci się w pełni przygotować do zmian, jakie zajdą z dniem 25 maja br.

UWAGA! Niezastosowanie się do nowych przepisów związane będzie z ryzykiem nałożenie na firmę wysokich kar finansowych.

Dlaczego my?

– przeprowadzimy audyt i analizę dotychczasowych procedur ochrony danych osobowych w Twojej firmie i dostosujemy je do wymogów RODO – pomożemy wdrożyć właściwe rozwiązania i procedury

– dokonamy analizy dokumentacji ochrony danych osobowych oraz środowiska teleinformatycznego  i dostosujemy je do nowych wymogów

– przygotujemy wszelką konieczną dokumentację (m.in. klauzule zgód, Rejestr Przetwarzania i Polityki Bezpieczeństwa oraz Politykę Prywatności)

– opracujemy plan reagowania w sytuacji wystąpienia incydentów związanych z naruszeniem danych osobowych

– przeszkolimy pracowników i przygotujemy Inspektora Ochrony Danych

 

Przygotuj się z nami do RODO.

Jeszcze dziś zapytaj o ofertę.

Formularz kontaktowy

Serdecznie zapraszamy do skontaktowania się z naszą firmą za pomocą formularza kontaktowego.

 * Oświadczam, że na podstawie art. 23 ust. 1 pkt 1 oraz art. 27 ust. 2 pkt 1 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz.U.2016.922 j.t. z dnia 2016.06.28) dobrowolnie wyrażam zgodę na przetwarzanie podanych przeze mnie w powyższym formularzu danych osobowych (w tym danych wrażliwych), obecnie i w przyszłości, w celu prawidłowej realizacji przez Omega Kancelarie Prawne sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Poznańska 3 lok. 18 (KRS: 0000382188) zgłoszenia zawartego w w/w formularzu.
 Oświadczam też, że wyrażam zgodę na przetwarzanie w/w moich danych osobowych w celu marketingu bezpośredniego i pośredniego produktów lub usług Omega Kancelarie Prawne sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Poznańska 3 lok. 18 (KRS: 0000382188), w tym przesyłania mi ofert marketingowych.

Jednocześnie informujemy, że:

  1. Administratorem podanych przez Państwa danych osobowych w powyższym formularzu jest Omega Kancelarie Prawne sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie (KRS: 0000382188), ul. Poznańska 3/18, 00-680 Warszawa.
  2. Państwa dane osobowe będą przetwarzane w jednym lub obu podanych wyżej celach w zależności od zadeklarowanej przez Państwa zgody.
  3. Mają Państwo prawo dostępu do swoich danych osobowych oraz ich poprawiania.

Nasi partnerzy